Reserveren:
010-236 48 09
Sliptong

-Platvissen zoals sliptong zijn erg smaakvol-

Platvissen zijn enorm populair vanwege hun fijne smaak. Ze zijn op talloze manier te bereiden. Wij bakken platvissen in hun geheel in de roomboter, tijdloos en smaakvol! Voordat de vis in de pan gaat, wordt deze eerst ontvelt en gepaneerd. Dit zorg voor een lekker korstje, wat ook alle sappen in de vis houdt, zo droogt deze niet uit.


De bekendste platvissen

De meest bekende platvissen zijn zeetong, schol, tarbot, sliptong, heilbot, tongschar en schartong. Deze verschillen in smaak, structuur en vorm. Al lijken sommige zeer op elkaar, is hun levenswijze wat het verschil in smaak maakt.


Sliptong is in feite een kleine zeetong

Zeetong is een stevige platvis die tegelijk ook zeer zacht en sappig smaakt. Sliptong is in feite een kleine zeetong. Sommige mensen schrijven sliptong als slibtong, met een b. Echter is slip met een p het meest gangbaar. De kleine tongetjes ‘slippen’ af en toe door het net, vandaar die benaming. Heilbot is de grootste platvis, deze kan wel 2 meter groot worden en 280 kilo zwaar. Tongschar en Schartong brengen vaak de meeste verwarring bij de consument, die lijken ontzettend op elkaar. Het grootste verschil komt van welke familie ze afstammen. Zo is de Schartong familie van de schollen. De Tongschar is familie van de tong.

Wij hebben dagelijks twee soorten platvis op het menu staan. Zo kunt u alle soorten proeven en zelf vergelijken! Alle platvissen zijn te combineren met een goede chardonnay. Zoals bijvoorbeeld onze La Croix chardonnay uit de Bourgogne. Vis moet zwemmen!

Uit eten in Rotterdam Links Sliptong Nieuw visrestaurant
Vis op de Dijk - 2024
Ontwerp en realisatie: ontwerpbureau esens design
VIS op de Dijk Rotterdam

VIS op de Dijk


Oudedijk 235-A, 3061 AH Rotterdam
010-236 48 09


Openingstijden: Woensdag t/m zondag van 12:00 - 23:00 uur.

5 sterren - gebaseerd op 68 reviews
Mediterranean Prijs: € 9 - € 24